Mi menjen a tetőre?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A legjobb tetőfedő anyagok egyértelműen a természetes, vagy ahhoz közeli anyagok.

Melyik a legkedveltebb tetőfedő anyag?

A Wienerberger Téglaipari Zrt. kutatást végzett abban a témában, hogy melyik tetőfedő anyagot választják legszívesebben az emberek, és miért.

Bár az, aki abszolút a természetes anyagok híve, egyértelműen a nádtetőre szavaz, ezt a luxust kevesen engedhetik meg maguknak. A többség - mint a kutatásból kiderült - a cseréptetőt tartja a legszerencsésebb választásnak.

Mit választanak a megrendelők?

A megrendelők körében a kerámia tetőcserép a legfelkapottabb: 47%-uk ezt választja. 43% a betoncserép mellett voksol, és csak 6% akar cserepes-lemezt, illetve 3% korcolt lemezt a tetőre.

Mit választanának a szakemberek?

A tetőfedő szakemberek 54%-a használna mindig a kerámiacserepet, mert ezt tartják a legjobb választásnak.

Melyik a legidőtállóbb tetőfedő anyag?

A szakemberek 16%-a a korcolt lemezt tartja leginkább időtállónak, de a megkérdezetteknek26%-a a betoncserépre, és kiugróan sokan - 57% - a kerámia cserépre szavaz, ha a hosszútávú tervezést kell szem előtt tartani.

Melyik a legkörnyezettudatosabb választás?

A tetőfedő szakemberek 80%-a szerint a kerámia cserép a legkörnyezettudatosabb választás, és 76% véli úgy, hogy ennek a tetőfedő anyagnak van leginkább biztos jövője keresleti vonalon hosszútávon is.

Kereslet szempontjából a tetőfedők 58%-a szerint a betoncserép is labdába rúg, de a korcolt lemez is 25%-ot kapott, és a cserepes lemez is 22%-ot.

Mit hoz a tetőfedők számára a jövő?

A tetőfedő vállalkozásoknak 67%-a csupán fél-egy évre tud előretervezni; csak a vállalkozások ötödének van akár két évre előre is munkája, míg 10%-nak kevesebb, mint fél évre elegendő megbízás van betervezve. Ebből adódóan a vállalkozások 94%-ának a legnagyobb feladata a közel jövőben magának a vállalatnak a szinten tartása.

Az állami támogatás sokat dobott a forgalmon

A lakásfelújítási támogatás a vállalkozók 67%-ának jött jól, mert az ügyfeleik 20%-a ennek hatására bízta meg őket; a tetőfedők 16%-ánál ez az arány akár 50% is volt.

Forrás: portfolio.hu