Hirdetésfeladás kérdések

Az Ingatlanok.hu rendszerében korlátlan mennyiségű fizetett hirdetés feladására van lehetőség. Magánszemélyek részére jelenleg egy ingyenes hirdetést biztosítunk.

Korlátlan alkalommal van lehetőség a meghosszabbításra. Rendszerünk automatikusan e-mailt küld a lejáratról, az Ingatlanok.hu oldalon belépés után meghosszabbíthatja lejárt hirdetését.

Előfizetőink számára 3 hónapig biztosítjuk a hirdetések megjelenését, az ingyenes hirdetések 1 hónapig láthatóak. A lejárt hirdetéseket az Ingatlanok.hu oldalon belépve bármikor meghosszabbíthatja.

Amennyiben ismételten előfizet a képes hirdetési lehetőségre, a képeket rendszerünk automatikusan reaktiválja hirdetéséhez, azokat nem szükséges újra feltöltenie. Az előfizetés lejárata után hirdetése képek nélkül továbbra is látható az Ingatlanok.hu oldalon.

Több fizetési módot is biztosítunk, a lehető legkényelmesebb használat érdekében. Oldalunkon lehetőség van online bankkártyás fizetésre, illetve átutalással is rendezheti a díjat.

A foglaló egy bizonyos összeg - általában a vételár 10%-a -, melyet a leendő vevő annak érdekében fizet ki, hogy ezzel lefoglalja az adott ingatlant, vagyis így azt az eladó ne adja el másnak. Ez az összeg beleszámít a vételárba, és amennyiben a vevő visszalép az adásvételtől, ez az összeg nem jár vissza. Abban az esetben, ha az eladó miatt hiúsul meg az üzlet, a foglaló kétszeresét kell visszafizetnie. 

Ezzel szemben az előleg minden esetben visszajár, ha meghiúsul az adásvétel, függetlenül attól, hogy melyik fél tehető felelőssé. Végezetül létezik még a letét, míg a foglaló és/vagy az előleg elég gyakori az adásvételek során, addig a letétre csak bizonyos esetekben van szükség, és az előbbiekkel ellentétben a letét akár a vételár teljes összege is lehet. A letétre akkor lehet szükség, ha a ház megvásárlásának van valamilyen feltétele, például a jelzálogjog törlése.

CSOK és egyéb támogatások

A babaváró hitel igényléséhez az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

 • az igénylő feleknek házastársaknak kell lenniük
 • a feleség 18 és 40 év közötti (41. életévét be nem töltött)
 • mindketten rendelkeznek magyarországi lakcímmel
 • legalább az egyik fél rendelkezik minimum 3 éves TB-jogviszonnyal
 • nincs tartozásuk a NAV felé, valamint nem szerepelnek aktív, negatív KHR-listán.

Ezek mellett azonban az adott bank további feltételeket is előírhat. A babaváró hitel ugyanis egy 0%-os kamattal rendelkező banki hitel, melynek bizonyos részét az állam átvállalja a megszületett gyermekek után. 

A babaváró hitel maximális összege kamatmentes 10 millió forint, amennyiben legalább egy gyermekünk születik. A második gyermek megszületése után azonban az állam átvállalja a fennmaradó összeg 30%-át, három vagy több gyermek születése esetén pedig a teljes fennmaradó összeget. 

Használt lakás vagy családi ház esetén a támogatás összege:

 • 1 gyerek esetén: 600.000 forint 
 • 2 gyerek esetén: 1.430.000 forint 
 • 3 gyerek esetén: 2.200.000 forint
 • 4 vagy több gyerek esetén: 2.750.000 forint 

Új lakás vásárlás vagy építés esetén a támogatás összege:

 • 1 gyerek esetén: 600.000 forint
 • 2 gyerek esetén: 2.600.000 forint 
 • 3 vagy több gyerek esetén: 10.000.000 forint

A kedvezményesen igényelhető hitel összege használt lakás vagy családi ház vásárlás esetén:

 • 1 gyerek esetén: nincs rá lehetőség
 • 2 gyerek esetén: 10.000.000 forint
 • 3 vagy több gyerek esetén: 15.000.000 forint

A kedvezményesen igényelhető hitel összege új lakás vásárlás vagy építés esetén:

 • 1 gyerek esetén: nincs rá lehetőség
 • 2 gyerek esetén: 10.000.000 forint
 • 3 vagy több gyerek esetén: 15.000.000 forint

A CSOK-ot első sorban magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok igényelhetik, emellett az illetőknek nem lehet köztartozásuk, valamint egy vagy két gyermek esetén 180 nap, míg három gyerek esetén 2 éves TB-jogviszonyra is szükség van. 

További feltétel, hogy az előre vállalt gyermekek esetén legalább az egyik félnek 40 év alattinak kell lennie.

A Falusi CSOK a “hagyományos” CSOK alternatívája, melyet kizárólag a preferált kis településeken lehet igénybe venni. 

Az eredeti CSOK-kal ellentétben ez az összeg nem fordítható teljes egészében ingatlan vásárlásra, a támogatás minimum 50%-át ugyanis korszerűsítésre kell felhasználni.

A vissza nem térítendő támogatás összege:

 • 1 gyerek esetén: 600.000 forint
 • 2 gyerek esetén: 2.600.000 forint
 • 3 vagy több gyerek esetén: 10.000.000 forint 

A támogatást azon magyar állampolgárok igényelhetik, akik nem rendelkeznek a NAV felé köztartozással és legalább egy gyermeket nevelnek.

Az igénylés szempontjából gyermeknek számít 

 • a 12. hetet betöltött magzat, 
 • vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek 25 éves koráig (megváltozott munkaképességű személy esetén 25 éves kor felett is)
 • kiskorú rokon, amennyiben annak az igénylő a hivatalos gyámja. 

Emellett az igénylő felek legalább egyikének rendelkeznie kell legalább egy éves TB-jogviszonnyal, melyben legfeljebb 30 napos megszakítás lehet.

Az Otthonfelújítási támogatást kizárólag arra az ingatlanra lehet igénybe venni, melyben az igényléskor figyelembe vett gyermeket nevelik. 

A gyermeknek - vagy gyermekeknek - és legalább az egyik szülőnek minimum egy éve az adott ingatlanban kell élnie, ezalól két esetben van kivétel:

 • ha a gyermek még magzat, vagy 1 évnél fiatalabb,
 • vagy ha ingatlant egy éven belül vásárolták. 

Emellett az igénylőknek a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie.

Igen, abban az esetben azonban, ha a szülők lakóhelye nem azonos, két megoldás lehetséges. 

Amennyiben a közös gyermekek kizárólag az egyik szülő lakhelyén élnek, abban az esetben kizárólag ez a szülő veheti igénybe a támogatást. 

Abban az esetben azonban, ha mindkettejük lakhelyén él legalább egy közös gyerek, mindketten igénybe vehetik a támogatást, ekkor azonban mindketten csupán a teljes összeg maximum 50-50%-át.

A támogatás lényegében három esetben igényelhető, az első az új, nem generál kivitelezéssel megvalósuló családi ház építés. 

A másik eset az új építésű családi ház vásárlása vagy a generálkivitelezéssel megvalósuló lakásépítés. 

Végezetül a harmadik lehetőség az ÁFA visszatérítési támogatás igénybevételére, ha a falusi CSOK igénybe vételével valamely preferált kistelepülésen bővíti vagy korszerűsíti otthonát. 

Mindhárom lehetőséggel 2022. december 31-ig lehet élni, és ÁFA-kulcstól függetlenül maximum 5 millió forint igényelhető vissza. 

A jelzáloghitel elengedés keretében az állam átvállalja a jelzáloghitelünk egy részét, 2 gyerek megszületése esetén 1 millió forintot, a harmadik gyerek megszületése esetén pedig további 4 millió forintot.