A Tisza-tó lemossa a Balatont?

Egyre "nagyobb" versenytársa a Balatonnak a Tisza-tó, hiszen az elmúlt években sokkal többen keresik a vízparti családi házakat és nyaralókat mint akár 5 éve.

Sokan vágynak a vízpartra

Sokan vágynak egy vízparti menedékre, ahová akár hónapokra is elvonulhatnak családosan is. A Balaton partja lassan megfizethetetlenné válik, így egyre többen választják a minden tekintetben vonzó alternatívának számító Tisza-tavat.

Mivel meghosszabbították a falusi CSOK-ot, így akár annak segítségével is megveheti bárki álmai vízközeli házát.

Tökéletes lokáció - nem csak pestieknek

Kiemelt turisztikai célponttá vált az évek során az egykori Kiskörei Víztározó. A Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye határán álló Tisza-tó a fővárostól is mindössze másfél órára fekszik, így meglehetősen sok ember számára jelent kifejezetten könnyen elérhető, vonzó célpontot.

Az átlagárak is növekedtek

Igaz, nem csak az érdeklődés, de az ingatlanárak is nőttek ezekben a megyékben, átlagosan 17,4-25%-kal. Az átlagos m2-ár szempontjából Heves megye a legolcsóbb, hiszen itt csupán 240 ezer Ft egyetlen m2, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében 260 ezer Ft, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig 270 ezer Ft.

A jó hír

Bár a Duna House adatai szerint két év alatt harmadával nőttek az ingatlanárak a Tisza-tó Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyei részén, a Heves megyei részen pedig több mint 40%-kal, a Tisza-tó körüli települések ingatlanárai mérsékeltebbek, mint az átlagos megyei árak.

Heves megyében (Poroszló, Újlőrincfalva, Sarud, Tiszanána, Kisköre) 230,4 ezer Ft/m2, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében (Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs, Abádszalók, Tiszabura) akár már 200 ezer Ft/m2 áron is hozzá juthatunk egy kedvünkre való ingatlanhoz, ami még befektetésnek sem utolsó.

Mivel az idei szélsőséges aszály miatt nem mutatja olyan szép arcát a tó, mint más években, így kifejezetten jó alkupozícióban lehetnek azok, akik mostanában akarnak a Tisza-tó környékén ingatlant vásárolni.