Barkács napelem - már nem vágyálom

Van műszaki érzéke, és nem akar folyton a szakemberre várni? Reméljük nemsoká nálunk is megjelenik a mini naperőmű, amit bárki összeszerelhet az otthonában.

Mini napelem, nagy energia

Összelegozható napelemet dobott piacra a német We Do Solar, ami számos előnnyel bír:

  • Nem igényel szaktudást
  • Nem kell hozzá engedély
  • Erkélyre szerelhető
  • Könnyű máshová költöztetni

Mitől mini naperőmű?

A nyolc napelem panelt csak fel kell csipeszelni az erkélykorlátra, össze kell kapcsolni a panelekhez tartozó invertereket, utána már csak a konnekorba kell bedugni a villásdugót.

Mire képes egy ilyen kicsi rendszer?

Összesen maximum 5,12 kWp-re képes ez a nyolc panel. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy szinte sosem éri el ezt a szintet, mivel a függőleges szerelés miatt sosem érik megfelelő szögben a napsugarak a panelek felületét.

Nem lehetséges a visszaforgatás

Mivel a közműhálózatba nem táplál energiát a rendszer, így visszatáplálásra sincs lehetőség. A többletenergia sajnos egyszerűen elvész. Viszont mivel sok nagyfogyasztó egész nap megy, illetve általában nappal használjuk a legtöbb energiát, így akár negyedével is csökkentheti a villanyszámlát egy ilyen erkélyre szerelhető mini naperőmű.

Nagyjából 500 ezer Ft az ára, de 25 éves garanciát vállal rá a gyártó - és nagy előnye, hogy költözéskor könnyedén magával viheti a gazdája.

Forrás: g7.hu