Most kell fűtést korszerűsíteni

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A levegő-víz hőszivattyú kicsit macerásan telepíthető, de hosszútávon mindenképp megéri.

Szakemberrel terveztesse!

A levegő-víz hőszivattyús rendszer méretét energetikai tanácsadóval terveztesse meg, hogy biztos optimális legyen a teljesítménye és a fenntartási költsége is, továbbá, hogy egész biztosan jó legyen az eszköz elhelyezése is.

Ugyanis a levegő-víz hőszivattyú esetén a kültéri egység nem mindegy, milyen távolságra van a háztól, már csak az alapzaja miatt sem; továbbá figyelembe kell venni az uralkodó széljárást, ami nem feltétlen jut eszébe mindenkinek, mint szempont.

Fizettesse ki az állammal és az EU-val!

Vegyen igénybe támogatást a fűtés korszerűsítéséhez, amíg teheti! Az otthonfelújítási támogatás még idén él, továbbá az európai uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz energetikai pályázat is biztosít forrást a lakosság számára, hogy napelemmel kombinált hőszivattyúrendszert telepítsen.

Nem csak új házaknál opció

Igaz, hazánkban főleg újépítésű családi házakhoz telepítenek levegő-víz hőszivattyút, de régebbi családi házaknál is megoldható a beszerelése.

Teljeskörű megoldás

A levegő-víz hőszivattyús rendszer el tudja látni a fűtés, a hűtés és a melegvíz-előállítás funkcióját is.

Az adott ingatlantól függően változik az ára, de nagyjából másfél millióval minimum számolnia kell annak, aki ilyen rendszert szeretne telepíttetni a házához. Cserébe viszont a gázfűtésnél alacsonyabb üzemeltetési költséggel kell számolnia, és még a kéményseprést sem kell intéznie.

Forrás: portfolio.hu