Még többen pályázhatnak falusi CSOK-ra

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újabb igénylői kör pályázhat a falusi CSOK támogatásaira, ugyanis a nagyvárosok tágabb vonzáskörzetére is kiterjesztik.

A nagyvárosok tágabb vonzáskörzetére is kiterjed a falusi CSOK, így további házvásárlók jelentkezhetnek a támogatásért - közölte az MTI-vel pénteken a Duna House.

Az ingatlanközvetítő elsősorban azért számít újabb igénylésekre, mert az agglomerációba eső települések népszerűsége országszerte megugrott. A falusi CSOK az 5 ezer lakosnál kisebb helységek több mint 93 százalékában érhető el, ami az ingatlantranzakciók 10-15 százalékát érintheti - tették hozzá.

Hol vannak ötezer lakosnál kisebb települések?

Budapesttől legalább 50 kilométerre lehet ilyen településeket találni, ami legalább 1 órás ingázást jelenthet naponta a Duna House szerint. Ennek ellenére - mint írták - a program végéig, 2022 júliusáig még legalább közel 55 milliárd forintnyi támogatás érkezik a kistelepülések ingatlanpiacára.

Úgy tűnik, megéri

A járványhelyzet miatt egyre többen hajlandók egyre távolabb költözni a nagyvárosoktól a 10-20 százalékos áremelkedés ellenére is - indokolták az előrejelzésüket.

A falusi CSOK 2022 júliusáig még biztosan igényelhető - közölte nemrég a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár hozzátette, hogy a támogatást mindenki megkapja, aki sikeres kérelmet nyújt be.

Ön is új ingatlanba szeretne költözni? Tudjon meg mindent a kedvező Zöld Hitel kölcsönről, és a 0%-os CSOK-ról is, hogy minél kevesebb befektetéssel minél értékesebb ingatlanhoz juthasson!

Forrás: MTI