Mennyibe kerül egy garázs?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mitől függ egy garázs, teremgarázs vagy felszíni beálló ára? Meglepően sok mindentől.

A tapasztalatok szerint egy boldog autótulajdonos szinte bármire képes, hogy biztonságban tudja szeretett gépkocsiját, de van, amikor nem megoldható, hogy a garázs szervesen kapcsolódjon a családi házhoz. Ilyen esetben máshogy kell megoldani az autó parkolását.

Ha a lakóingatlan távol esik a tömegközlekedési pontoktól, még fontosabb, hogy zárt parkolóhelyen lehessen tárolni a járművet - ennek érdekében még többet hajlandóak fizetni egy garázsért az autótulajdonosok.

Mivel az utóbbi húsz évben megsokszorozódott a gépkocsik száma Magyarországon, még egy szimpla parkolóhely is kész vagyonba kerül.

De miért?

A CSOK, mint árfelhajtó

Amire senki sem számított, hogy a CSOK lett az, ami miatt az egekbe szökött a garázsok ára is, mivel a megnőtt építőanyag-kereslet miatt a garázsok építése is drága beruházássá vált.

A CSOK előtt még "csak" 4 millió Ft-ba került egy garázs; most az átlagár 5-10 millió Ft. De még egy szimpla beállóért is elkérhetnek 3 millió Ft-ot.

Ha nem megoldható, hogy az ingatlan és a garázs egy helyrajzi számon legyen, általában az az igény, hogy akkor a lehető legközelebb legyenek egymáshoz. Emiatt az ingatlan-garázs kombinációk jóval magasabb áron kelnek el, mint a különálló ingatlanok és garázsok.

Mi okozhatja még egy parkolóhely magas árát?

Ha az adott parkolóhely közel van egy közlekedési csomóponthoz (pl.: autópálya, híd, körgyűrű, elkerülő út), az szintén felhajtja a garázs értékét.

Mit tehet azért, hogy valódi biztonságban legyen a család autója?

Kössön CASCO-t! A garázs árához mérten nem nagy összeg, de teljeskörű védelmet nyújt autója számára!

Ön is szeretne garázst venni? Válogasson a garazs.hu kínálatából!