Tippek a karácsonyi hangulatért

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A karácsony valószínűleg a legtöbbünk kedvenc ünnepe, hiszen általában ez az az időszak, amikor összegyűlik a család.

Az idei karácsony azonban valószínűleg rendhagyó lesz abból a szempontból, hogy a COVID a szokásos idei összejöveteleknek valamennyire gátat szab - ettől függetlenül a légkör, a fények és az illatok mind-mind fokozzák a karácsonyi hangulatot, ha ottonunk kidekorálására némi időt és energiát áldozunk. 

Az ünnepek alatt a nappali és az étkező jelentik a központi helyeket, ezért fontos, hogy a dekorációnk itt legyen a leghangsúlyosabb. Ennek érdekében mutatunk néhány egyszerű tippet, mellyel ünnepi öltözetben pompázhat az otthonunk. 

Modern adventi koszorú

Akik szeretik az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat és a DIY ötleteket, azoknak remek megoldás. Továbbá azoknak is ajánljuk akik a hagyományos koszorú és lila gyertya helyett idén valami különlegesebb megoldást választanának. Lila gyertya helyett például választhatunk narancssárgát, a koszorút pedig különféle karácsonyi díszekkel dekorálhatjuk.

Toboz mánia

Fogjunk egy tálat, szerezzünk be 10-12 tobozt és festékszóró segítségével színezzünk be párat a nekünk tetsző színűre (pl.: ezüst, arany vagy akár fehér). A toboz az egyik legjobb dekorációs tárgy, mert bárhonnan be lehet szerezni, és minél többet halmozunk fel, annál jobban mutatnak együtt. 

A dekorációt még különlegesebbé tehetjük, ha a dobozok mellé néhány diót is a tálba helyezünk, akár ezeket is befesthetjük, de meghagyhatjuk őket eredeti pompájukban is.

Téli táj az asztalon

A karácsonnyal kapcsolatban a színeken túl a frissen leesett hó és a téli táj az, ami rögtön az eszünkbe jut. Ha otthonunkban is szeretnénk megteremteni ezt a légkört, akkor díszítsünk hófehér kiegészítőkkel, vagy egy karácsonyi hangulatot idéző asztal dísszel. 

Egyedi adventi naptár a családtagoknak

A színes számokkal és szalagokkal ellátott adventi naptár felakasztva vagy az ablakpárkányra helyezve karácsonyi dekorációként is kiváló. 24 apró ajándék, keksz, cukorka kedvelt meglepetésnek bizonyulhat az adventi időszakban. 

Karácsonyi LED-világítás

A világító csillagok, szarvasok és hasonló díszek kreatív felhasználásával a karácsonyi dekorációt egészen különlegessé varázsolhatjuk. Az adventi időszakra ürítsünk ki például egy könyvespolcot és csináljunk helyet papírral körülvett teamécseseknek vagy a legkülönbözőbb alakú és színű világító fácskáknak. A LED-technológiát felhasználó díszeket az alacsonyabb energiafogyasztás, rendkívül hosszú élettartam és csekély melegedés jellemzi.

Átalakított befőttesüvegek

Remek dekorációs elem lehet egy befőttesüveg, melybe a süteményeken, a fahéjon, és az apróbb díszeken át bármit elhelyezhetünk, ezzel létrehozva egy meseszép, mégis költséghatékony dekorációt. 

Alternatív karácsonyfa

Természetesen egy teljesen feldíszített, színekben pompázó karácsonyfa látványa bármikor ünnepi hangulatot teremt, azonban egyre népszerűbbek az alternatív karácsonyfák, melyek környezetbarátok, költségkímélők és nem utolsó sorban egyediek is.