Hamarosan elérhető lesz a falusi csok szabályzata

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A falusi csok részletszabályai legkésőbb május elején elérhetőek lesznek. A program nyári indulásának ellenére, már nagy az érdeklődés.

Elmondta, a cél a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni a falusi családi otthonteremtési programot (csok), ugyanakkor kizárni a visszaéléseket. Becslések szerint a falusi csokkal 100 milliárd forint is kerülhet a kedvezményezett családokhoz - közölte a kormánybiztos.

A polgári kormány számára fontosak a vidéken élő emberek, ezért a Magyar falu program soha nem látott léptékű támogatásokat irányoz elő a kistelepülések számára - hangsúlyozta Gyopáros Alpár.

A kedvezményezetti kör alapját nem a települési jogállás, hanem a népességszám határozza meg, ezért a felső határ 5000 lakos. A települések 90 százaléka része a Magyar falu programnak, közel 2900 település. Ezek nagy részének csökken a népessége - jegyezte meg a kormánybiztos.

Hangsúlyozta: a Magyar falu program a vidéki élet valamennyi területét érinti. Az alapkoncepciót tavaly ősszel fogadta el a kormány, majd decemberben hozott határozatot a vidéki úthálózat 50 milliárdos felújításáról, a helyi életminőséget javító, 18 célterületet magában foglaló, 75 milliárd forint értékű támogatási csomagról.

Forrás: MTI

 

CSOK változások kezdetektől napjainkig »

CSOK ingatlant keres? Itt megtalálja »