Ami még a CSOK-nál is jobb: 10 millió zsebpénz felnőtteknek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szinte mindenki kaphat tíz milliót, aki gyereket vállal. Még a férfiak is.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem csak az első házasságukban élő, jelenleg gyermektelen nők kaphatják meg a lakáscélra is felhasználható 10 milliós kamatmentes támogatást; özvegyek, férfiak is bátran igényelhetik. Persze ők is csupán akkor, ha gyermeket vállalnak.

Az igényelheti a támogatást, akinek még nincs vérszerinti gyereke, és első házasságában él

Az előző héten nyilvánosságra hozott fejleményeket kiegészítve megemlítették még, hogy akár a 40 év feletti férfiak is megigényelhetik a 10 milliót. Sőt,

a pár egyik tagjának sem kell hozzá első házasnak lennie – csak ne legyen gyerekük. Még.

De az egyik fél már meglévő gyermeke sem gond, egyetlen kitétellel: a másik félnek első házasságát kell töltenie, és (vérszerinti) gyermekeinek is ebből a frigyből kell majd születnie.

A korábban bejelentett változtatásokról ide kattintva olvashat.

Csak akkor igényelje a támogatást, ha biztos benne, hogy a megadott követelményeket teljesíteni tudja

A tavaly év végén eltörölt lakástakarék-programnál látszólag jutányosabbak az idén bevezetett módosítások, azonban nem érdemes elfelejtkezni arról, hogy a teljes támogatás kifizetése legalább három gyermek vállalása esetén történik meg. Az eredetileg is nagycsaládot tervező párok persze jól járhatnak, de a kiszámíthatatlan jövő miatt nem kifizetődő csak a júliusban bevezetésre kerülő támogatásokra hagyatkozni. (Példának vegyük szintén a lakástakarékot.)

CSOK változások kezdetektől napjainkig »