Ezeket a hibákat ne kövesd el ingatlanvásárláskor

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lakást vásárolni nem éppen a legegyszerűbb dolog, ezért mielőtt belevágnánk, nézzük meg, melyek a leggyakrabban előforduló hibák.

Manapság egy kisebb pénzösszeg összegyűjtése után, legelőször 24-26 évesen vágnak bele legtöbben a lakásvásárlási folyamatba. A kezdők azonban néha hibáznak, ezért érdemes lehet szakértők tanácsát kérni, hogy a vásárlásból és a hitelvisszafizetésből is jól jöjjön ki a vásárló hosszútávon.

Kérjük szakértő segítségét

Persze csak akkor, ha nincs nagyon időnk a megfelelő lakás megtalálásával bajlódni, de rendelkezünk elegendő összeggel egy ingatlanügynök megbízásához.

Ha szükséges hitelfelvétel, és több bank ajánlatát is át akarjuk tanulmányozni, érdemes független pénzügyi tanácsadó segítségét kérni, vagy alaposan utánajárni az interneten és a bankfiókokban.

Kérjük szakértő segítségét, ha valamiben nem vagyunk biztosak

Általános hibák

Egyedül menni lakásnézőbe és dönteni a megvételről

Még ha egyedül is akarunk élni a kiválasztott lakásban, akkor is kérjük meg egy ismerősünket-családtagunkat, hogy kísérjen el minket a lakáslátogatásra, majd segítsen dönteni az ingatlan megvásárlásáról. Ráadásul így olyan hibákat is felfedezhetünk, amelyekkel egyedül csak a megvétel után szembesültünk volna.

A pénzkeretnél drágább lakásokat is nézegetünk

Ha folyamatosan a drágább lakás jár az eszünkben, egyetlen jutányosabb árú ingatlan sem lesz megfelelő a számunkra, kevesebb eséllyel vesszük észre az igazán jó és pénztárcánkhoz illő ajánlatokat.

Lehetőleg ne nézzegessünk az előre meghatározott keret feletti árú ingatlanokat

Továbbá azt se felejtsük el, hogy a rendelkezésre álló keretet sem kell teljességben kimeríteni. Tehát ha találunk olcsóbb, de hasonlóan jó tulajdonságokkal bíró ingatlant, akkor válasszuk azt. A megtakarítást pedig a lakás állagának javítására használhatjuk fel.

Még mindig nem vagyunk biztosak valamiben?

Ha még mindig nem tudjuk pontosan, mi fán terem a lakásvásárlás, olvassunk utána! Erre kitűnő forrásként szolgál az internet, és persze nem utolsósorban az Ingatlanok.hu oldala.