Nem jutott el mindenhova a kéményseprési ütemterv

MTI // 2018.01.12
Bár a családi házakban élők maguk igényelhetik a kéményseprés szolgáltatását, a társasházakat csak meghatározott időpontokban ellenőrizhetik a kéményseprők.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság már a múlt év vége előtt eljuttatta a kéményseprési sormunka 2018-as ütemtervét az ellátási területéhez tartozó 17 megye valamennyi érintett polgármesteréhez, és a honlapján is közzétette a munkatervet - nyilatkozta az OKF.

A közlemény szerint az ellenőrzéseket csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben végzik az előre elkészített ütemterv szerint. Ebbe a kategóriába mintegy félmillió égéstermék-elvezető tartozik.

Az ellenőrzések csak társasházakban folynak ütemterv alapján

A közzétett ütemtervben nyomon követhető, hogy melyik településre várhatóan mikor érkeznek a kéményseprők; az erről szóló tájékoztatás a katasztrófavédelem hivatalos honlapja mellett egyre több önkormányzat honlapján is olvasható.

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete ugyanis a Magyar Államkincstáron keresztül december végén eljuttatta ezeket a terveket minden érintett település polgármesteréhez - tartalmazza a közlemény.

Arról is tájékoztattak, hogy az egylakásos, jellemzően családi házakban élőkhöz nem automatikusan érkeznek a kéményseprőkA lakóknak egyénileg kell időpontot egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt rend szerint elvégezzék náluk az égéstermék-elvezetők felülvizsgálatát.

A kémény meghatározott időszakonként való ellenőrzése rendkívül fontos, hiszen ezzel pénzt is spórolhatunk a későbbi javítási költségek megelőzésével

Időpontot ugyanazon a weboldalon lehet foglalni, ahol a 2018-ra vonatkozó sormunkatervek is megtekinthetőek - áll a közleményben.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) közölte: január 4-én a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területéhez tartozó érintett polgármesterektől tájékoztatást kért arról, hogy az OKF a jogszabályban foglalt kötelezettségének megfelelően megküldte-e számukra a sormunka ütemtervét.

Több önkormányzattól azt a választ kapták, hogy az ütemterv nem érkezett meg hozzájuk, ezért arról nem tudták tájékoztatni a lakosságot - írta a KOSZ.

Forrás: MTI

Csaladihazak.hu
Kövessen minket:

Facebook gomb
MTI hírfelhasználó