7 elbűvölő kastélyszálloda Meseországból

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Varázslatos európai kastélyszállodák, amiket feltétlenül látni kell. Bakancslistára velük!

Ismerje meg, milyen lehet - ha csak pár napra is - egy álomszép kastélyban lakni, és olyan kiszolgálásban részesülni, mint egykoron nemes, főúri lakói.

Hotel de la Cite, Carcassonne, Franciaország

A Carcassone névről legtöbbeknek a társasjáték juthat eszébe

A fellegvár 1909-ben épült, 2010-ben pedig megkapta szállodaként az 5 csillagot. Carcassonne óvárosában található, amely a világörökség része. Michelin-csillagos éttermével és egyéb luxusszolgáltatásával Európa egyik legotthonosabb és a legnagyobb kényelmet nyújtó szállodája.

Dornröschenschloss Sababurg, Németország

Csipkerózsika-kastély

A Csipkerózsika-kastély név sokat árulhat el az épület történetéről: a Grimm mesékben szereplő hercegnő száz éves álmát itt töltötte, míg meg nem érkezett hercege. A 675 éves kastélyt egy hatalmas erdő, valamint 5 km-es fal veszi körül, és teszi kalandosabbá, romantikusabbá a helyet.

Balfour-kastély, Skócia

A szigeten található kastély számos szabaidős tevékenységet nyújt vendégeinek

A kastély a Skócia területén levő Orkney-szigeteken található, jelenlegi épülete 1847-ben épült. A viktoriánus stílusú szobák mindegyike rendkívül díszített; kápolnája megfelelő lehet kis létszámú esküvőre vágyóknak. Ezen kívül persze rengeteg szabadidős tevékenység áll a kastélyvendégek szolgálatában: vadászat, főzőórák, golf…

Amberley-kastély, Anglia

Kívülről talán fel sem tűnik, hogy az épület jelenleg kastélyszállodaként funkcionál

Azt hihetjük, hogy egy 900 éves kastély labdába se rúghat a mai hotelekkel, szállodákkal, azonban ekkor nagyot tévedünk. A Dél-Angliában található “palota” 19 luxusszobával rendelkezik, mégis hűen tükrözi a történelmet az antik bútoroknak, berendezési tárgyaknak köszönhetően.

Abbaye de la Bussière, Franciaország

A kolostor a francia forradalom után vesztette el eredeti funkcióját

A Burgundiában található luxushotel korábban kolostorként működött, így kinézete sem árulkodik árulkodik a mai funkciójáról. Külön étterem és 12 szoba várja az odalátogatókat, a természetet kedvelők pedig igénybe vehetik a közel hét hektáros parkterületet.

Hotel Schloss Thannegg, Ausztria

A kastély tökéletes szállás lehet a síelni vágyóknak

A hotel tökéletes szálláslehetőség síelni vágyók számára, de azok sem járnak rosszul, akik csupán a táj szépségében akarnak gyönyörködni: a 800 éves történelemmel bíró kastély az osztrák Alpok szívében helyezkedik el, valamint számos lehetőséget kínál a hotel látogatói számára.

Castel Porrona, Olaszország

A nyugalomra vágyóknak remek választás a toszkán kastély

A kastély Toszkána mélyén található, a hegyek szívében; viszont könnyen elérhető innen bármely nagyobb város a közelben, mint például Siena vagy Firenze. Többek között borkóstoláson, biciklitúrákon, főzőórákon vehetnek részt az idelátogatók.