Ebben a házban született Donald Trump

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Egyesült Államok 45. elnökének szülőháza éppen eladó. Egy szerencsés befektető tízszeres haszonnal válhat meg tőle.

Minden ingatlanmogul indul valahonnan. Ez Donald Trump számára egy hat hálószobás, minden kényelemmel felszerelt Tudor-stílusú házat jelentett Queens-ben (New York), amely nemrégiben 1,65 millió dollárért (kb. 478 millió forint) bukkant fel az ingatlanhirdetések között.

Donald Trump szülőháza

A hirdetés feladásakor még elnökjelölti szülőházként volt feltüntetve, potenciálisan jelentős ingatlanként. Novemberben aztán kiderült, hogy valóban az USA 45. elnökének szülőházát árulják. Bizony, ez a cím van megadva a jelenlegi elnök születési anyakönyvi kivonatán.

Donald Trump szülőháza

Trump elnök édesapja, Fred Trump saját építőipari vállalkozása volt a kivitelezője a háznak, amelyhez hasonlókat építettek a környéken is, sőt, valójában 1950-ben, mikor Donald Trump 4 éves volt, az egész család átköltözött egy egy sarokkal arrébb épült másik házba.

Az 1940-ben épült ingatlant, amely 185 négyzetméteren terül el, egy new yorki vendéglős árulta, és - mint ahogyan azt a választások előtt írták - Trump elnökké beiktatását követően történelmi jelentőségű hellyé vált.

Donald Trump szülőháza

A házat egy new yorki befektető meg is vásárolta tavaly december 22-én. A befektető személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. A tranzakcióról annyit lehet tudni, hogy az eredeti összeghez képest (1,65 millió) "csupán" 1,25 millió dollárért, azaz 362 millió dollárért talált gazdára. A találgatások persze most sem maradnak el - a bennfenteseknek erős a gyanúja, hogy maga Trump volt az, aki megvásárolta, hiszen szeptemberben Jimmy Fallon műsorában, a The Tonight Show-ban elárulta, hogy szeretné visszavásárolni.

Az biztos: bárki legyen is a rejtélyes vevő, nem tett rossz lóra: a szakértők becslése szerint most, hogy Trumpot beiktatták, a ház értéke akár 10 millió dollárt, vagyis a mostani értékének közel tízszeresét is érheti majd.