Nem kell szétvernie a házat, hogy újszerű fürdője legyen

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szeretne egy új fürdőszobát, de retteg egy nagy felújítástól? Ezek a tippek segítenek elkerülni a bontást, de mégis látványosan megszépítik fürdőjét!

A fürdő talán a legjobb hely a lakásban egy kis átalakításra. Manapság már olcsón és gyorsan meg lehet úszni egy fürdőszobafelújítást. A következő 7 tipp segít, hogy megtervezze, kipofozza és hangulatossá tegye azt a helyet ahol a béke és felfrissülés szigetére vonulhat.

Festés

Ez egy nyilvánvaló pont a csináld magad listán, ezzel lehet a leggyorsabban látványos eredményeket elérni. A festés a kiindulópontja egy ilyen felújításnak, így érdemes jól végiggondolni milyen színt is választunk. Az egyszerű és nyugott légkör megteremtéséhez válasszon lágy és világos tónusokat, hogy nagyobb teret és világosságot kapjon. Ha egy fényűző, sötét relytekhelyet keres, használjon meleg, telített színeket, hogy megteremtse a megfelelő hangulatot.

Furdo

Tárolóhelyek

Mivel a fürdőszobát a vendégeink is látják, nagyon fontos, hogy rend legyen. Tartsunk rendet szekrényekkel, fiókokkal. Gyorsan és egyszerűen összeszerelhető bútorokat kaphatunk már elérhető áron, amibe szépségápolási dolgaink, eszközeink és minden ami oda való, belekerülhetnek. Ezzel növeljük a térérzetet és sokkal rendezettebb lesz az egész látkép.

Fogantyúk

Most válasszon bútoraihoz új fogantyúkat. Ezek a kis elemek nagyban befolyásolják a végső képet. A gombok és fogantyúk közül szinte minden anyagból, formából és méretből választhatunk. Itt is szem előtt kell tartanunk a végeredményt, ha nikkelt vagy rozsdamentest választunk, az világosabb irányba, míg a bronz, réz és társai a telített, meleg színvonulat felé billentik a mérleget.

Világítás

Ha az ember szépítkezik, sok fényre, erős megvilágításra van szüksége, de amikor egy forró habos fürdőt szeretne venni, hogy lazítson egyet, ugyanez a fény már inkább zavaró. Kezdje a világítás felújítását egy egyszerű fényerőszabályzó beépítésével. Ha a következő fokra szeretné emelni a világítás átalakítását akkor lecserélheti a jelenlegi szerelvényeit. Egy csillár vagy egy fali lámpa látványos stílusváltozást eredményez, de itt is sokat jelent a fényerő szabályozása.

Furdo

Zuhanyzó, kád és a csaptelepek

Elérkeztünk a fürdő legfontosabb részéhez, a vizesblokkhoz. Itt is érdemes cserélni az új stílusnak megfelelően, de figyeljünk a funkcionalitásra is. Érdemes lehet olyan mosdókagylót és csaptelepet vásárolni amely öblös és a csaptelep benyúlik a kagyló közepéig. Gondoljunk csak bele, mennyivel egyszerűbb így a használata, mintha nem férne alá még a kezünk sem. Zuhanyfejből érdemes lehet beszerezni egy olyan típusút, amelyen van állózuhany és kézi zuhany is. Áztatáshoz, lazításhoz nincs is jobb egy fix, mennyezeti zuhanyfejnél. A kiválasztásnál ügyeljünk a stílusra, nehogy a zuhanyzónk kilógjon a sorból.

Furdo

Törölköző szárító

Ha még nem rendelkezik ilyennel, fontolja meg a beépítését. Nagyban növeli a komfortérzetet és tényleg praktikus. Manapság már elérhetőek inox felülettel és a RAL színskála összes színében, így igényeinek megfelelő fűtőtestet választhat. Itt is van lehetőség bontás nélküli elektromos rendszer beszerelésére, melyet négy csavarral kell rögzíteni a falra, bedugni egy aljzatba és kész is.

Furdo

Utolsó simítások

Az új törölközők és fürdőszobai szőnyegek is megváltoztatják a megjelenést. Válasszon monokróm színvilágot a száraz érzethez, vagy legyen minden fehér, a fürdőkhöz hasonló világ megteremtéséhez.

Egy kis hozzáadott részlet: készíttessen monogramokkal ellátott törölközőket. Ez az apró figyelmesség meghálálja a ráfordított időt és energiát.