Okosotthon: iPhone vezérelt bébimonitor

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A vigyázó szülők kedvenc terméke lesz ez a kütyü. A neve már elárulja a lényeget, de nézzük mit is kell tudnunk róla!

Alapesetben kapunk egy bébimonitor rendszert, ami áll egy adó és egy vevő egységből. Az újabbakon már kamera is van tehát folymatos képet kapunk a gyerekszobáról. A cikkben taglalt terméknél csak az iBaby egység jár, hiszen a vevő egység maga a telefonunk. Az ára 192 $ ami kb. 55.000 forint, már rendelhető az Amazon-ról.

iBaby monitor

Az iBaby monitor

Az iBaby monitor is gyermekvigyázó kamera, viszont ez már az iOS eszközzel összekövetve vezérelhető. Bár ehhez a kamerához nem kapunk külön monitort, i-eszközünkkel egy igen stabil 1080p-s felbontással bíró videókapcsolaton keresztül figyelhetjük gyermekünket. A tesztek alapján igen megbízható a stream minősége és folyamatossága, és nagyon reszponzív, ha irányváltásra utasítjuk a kamera egységet. Push értesítést kaphatunk akkor, ha a mozgásdetektor aktiválódik, bár túl magas érzékenységre állítva ezt azt eredményezheti, hogy ötpercenként pittyeg a telefonunk, ha elrepül egy légy az érzékelő előtt.

iBaby monitor funkciók, felépítés

A gyermekfigyelő felépítése

Nem hiányzik belőle a hőmérő és a kétirányú hangkapcsolat, és nem maradhatott el az infravörös kamera funkció sem. Hátránya, hogy a külön monitor hiányában ez plusz terheket ró okostelefonunkra, ami pedig az amúgy is szűkös akkumulátoridőből vesz vissza nagy mértékkel.