16+1 jótanács házfelújítás előtt állóknak

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Felújítás közben soha ne borozzál, mert a por beleszáll a poharadba és tönkreteszi a bort.

A házfelújítás nem olcsó mulatság és több mint bosszantó, ha az a rengeteg pénz és energia, amit ilyenkor elköltünk kárba vész, amikor rájövünk, hogy a konyhabútor ugyan tökéletesen működik, csak éppen nem megy a színe az általunk kiválasztott padlólaphoz. Ilyenkor van az, hogy az ember hónapokig kesernyés szájízzel lép be a konyhába és nap mint nap fájdalmasan szembesül a rossz színválasztásának következményeivel.

Ha ez megnyugtat bárkit, mások is jártak már így. Cikkünkben pórul járt lakásfelújítók kellemetlen tapasztalataiból levont tanulságokból szemezgetünk. A későbbi csalódások elkerülése érdekében érdemes beleolvasni és egyiket-másikat megfogadni. Ha mégsem, hát senki sem mondhatja, hogy mi nem szóltunk...

1. "Akármennyire is szereted az élénk színeket, soha ne fesd pirosra, narancssárgára vagy citromsárgára a hálószoba falát. Ezek a színek felvillanyoznak és ellehetetlenítik a pihenés előtti megnyugvást."
Lívia

Babson

2. "A mintaszíneket soha ne fesd fel közvetlenül a falra. Az elvetett szín könnyen átüt a véglegesen és csak csiszolás valamint újraglettelés után tudsz megszabadulni tőle. Ehelyett fogj egy kartondobozt és azt használd mintafelületként: könnyen mozgathatod és több helyiségben is tesztelheted a színárnyalatokat, akár különböző fényviszonyok között."
Tamara

3. "Sose válassz nagyon sötét laminált padlót. Takarítás után kb. öt percig néz ki jól, ráadásul mindig fel kell nyalni a teljes felületet, különben élesen elválik a kettő egymástól. Ne tudd meg, mi egy évig bírtuk, aztán lecseréltük az egészet a francba."
János

4. "Sose vegyél addig bútort, amíg pontosan le nem mértél minden bejárati és egyéb ajtó -és ablaknyílást, amin az adott darabnak át kell férnie!"
Karesz

5. "Soha ne hagyd magad lebeszélni magad valamiről, amit nagyon szeretnél, csak azért, mert az most nem trendi..."
Jocó

Hope Alexander custom bathroom

6. "Mindig legyen aláírt szerződésed. Ne sajnáld rá az időt, hogy még aláírás előtt az elejétől a végéig elolvasd, megértsd és ellenőrizd, hogy minden belekerült, amiben szóban megállapodtatok."
Laci

7. "Soha ne hagyd egyedül a szakikat a lakásban. Mindig tartsd rajtuk a szemed!"
Ildi

8. "Soha ne a legolcsóbbat válaszd! Ha nincs elég pénzed, hogy megvalósítsd, amit igazán szeretnél, akkor inkább várj egy kicsit a felújítással."
Emese

9. "Sose legyen fehér padlód! Hidd el, nekem többször is volt már. Nem tanultam az első hibámból és másodjára is nagyon megbántam."
Tercsi

My white Scandinavian home. Splash of colors. Old & new. Always in change.

10. "Soha ne azért csinálj valamit, mert az most trendi. Azért csináld, mert neked tetszik!"
Feri

11. "Soha ne tedd a mosogatókagylót a sarokba!"
Laura

12. "Ne engedd, hogy a barátok, rokonok, szomszédok véleménye eltántorítson eredeti elképzelésedtől. Nem ők fognak ott lakni és nem ők fizetik a felújítási kölségeket sem, hanem te. Csináld úgy, ahogy neked tetszik."
Gábor

13. "Soha ne hívd át az anyósod, különben kezdheted újra az egészet."
Éva

14. "Soha ne próbálj meg belejavítani egy régebbi falfestésbe. Vagy megszokod a foltot vagy az egész falat átfested."
Attila

15. "Soha ne engedd meg a tinédzser fiadnak vagy lányodnak, hogy önállóan döntsön a szobájáról, hacsak nem vagy felkészülve a fekete falra és a koporsó alakú ágyra."
Regina

Wells Hill

16. "Ha valamiben nem vagy "teljesen bizti", hogy amit csinálsz, az jó, akkor szinte "teljesen bizti", hogy a végén nem lesz jó."
András


+1: Lakásfelújítás közben soha ne borozzál, mert a por beleszáll a poharadba és tönkreteszi a bort."
Robi