Távolról vigyázó szemek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Vezeték nélküli biztonsági kamerák okosotthonba

Korábban már írtunk már róla, milyen változások várhatók a közeljövőben otthonainkban. Röviden erről csak annyit, hogy nem csak mi ismerjük majd a házunkat, hanem ő is / az is ismerni fog minket. Mostani cikkünkben bemutatott újítással megint közelebb kerülhetünk okosotthonunkhoz. Mit kell tudni a mobilkamerás, vezeték nélküli videós megfigyelő rendszerről, amit szakember közreműködése nélkül is telepíthetünk?

 

A NETGEAR videómegfigyelő rendszer száz százalékban vezeték nélküli biztonsági kamerái HD minőségű, és igény szerint élő videót továbbítanak a tulajdonosuk okostelefonjára, tabletjére vagy PC-jére. A kamerák sötétben is látnak, mozgásérzékelőt tartalmaznak és vízállók, így kültéren is elhelyezhetők. A 110 fokos látószögű és 720p képfelbontású kamera négy darab CR123-as líthium elemről működik, és egy különálló hubon keresztül csatlakozik az otthoni routerre.


Miután vezetékekkel nem kell bajlódni - a kemerák 4db ceruzaelemmel működnek -, bárki rendkívül könnyen kialakíthatja otthonában saját megfigyelő rendszerét. A konfiguráció igény szerint, rugalmasan alakítható; egy hubra akár 15 kamera is csatlakoztatható vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül.

A NETGEAR tenyérben elférő kamerái vízállóak, és zord időjárási körülmények, kb. mínusz 9 és plusz 50 Celsius-fok hőmérsékleti határértékek között is megbízhatóan működnek, így nemcsak lakások, hanem kertes házak védelmére is kiválóan alkalmasak. A kamerák 850 nm-es LED-jüknek és infravörös szűrőjüknek köszönhetően teljes sötétségben is látnak, és mozgásérzékelőt is tartalmaznak, így nincs szükségük külön fényforrásra, és csak akkor továbbítanak videófelvételt, amikor történik valami a látóterükben.

Az elemes üzemidő optimalizálásának köszönhetően a NETGEAR szerint az elemek élettartama elérheti a 4-6 hónapot is. A kamerákhoz tartozó mobil alkalmazásban egyszerre négy kamera képe is megjeleníthető az okostelefon, tablet vagy PC kijelzőjén.

A kamerák vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül a felhőbe továbbítják a videófelvételeket, ahol azokat a NETGEAR hét napon át ingyenesen megőrzi, de a felhasználók előfizethetnek hosszabb tárolást és több kamera szinkronizálását lehetővé tevő, nagyobb tárhelyre is.

Percek leforgása alatt beüzemelhető az egész videomegfigyelő rendszer, ehhez csupán csatlakoztatni kell a hubot az otthoni routerhez, letölteni az Android és iOS operációs rendszerre elérhető alkalmazást, létrehozni egy felhasználói fiókot, majd szinkronizálni a kamerákat.


Ami még ennél is szebb, hogy a vezeték nélküli kamerák bármikor könnyen és egyszerűen áthelyezhetők. Ha szobájában alszik a gyerek, egyedül maradt a házi kedvenc, a munkanap végén bezárt a vállalkozó üzlete, vagy elutazott az egész család, a NETGEAR kameráival a felhasználók - tartózkodjanak bárhol -, mindig szeretteiken és értékeiken tarthatják vigyázó szemüket.

A rendszer működéséről még többet itt tudhat meg.