Gyűjtsön a karácsonyi ajándékokra!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Igaz, nem csak karácsonykor jó, ha van némi spórolt pénz, de ilyenkor sok pluszkiadással szembesülhetünk. Hogy foghatjuk meg a pénzt?

Korábbi cikkünkben is több tippet olvashat!

Élmény

A mozi adta élmény lenyűgöző, de ha jó a sztori, számítógépen nézve is király filmet nézni, nem?

Ha wellnessezni akar az ember, tényleg el kell utaznia ezért az ország másik felébe? A környéken is biztos talál egy jó wellness-központot, és egy profi masszőrt.

Sport

Van, aki csak másokkal együtt tud sportolni, mert igényli a társaságot.

Ehhez nem kell feltétlen bérletet váltania. Keressen hasonló érdeklődésű ismerőst, és sportoljanak együtt!

Pénzügyi plusz költségek

Bár a havi megbízott átutalás nagyon kényelmes, de online bankkártyával fizetve 0 Ft a költség.

A rendszeres átutalásnál csak az eseti átutalás kerül többe - biztos, hogy nem lehet máshogy, olcsóbban fizetni? Érdemes leellenőrizni.

Gyerekholmik

Ahogy magunknak sem veszünk meg mindent, úgy a gyereknek sem kell. Ha mindig mindent megkap szemünk fénye, nem az életre neveljük, és felnőttként nem fog tudni mit kezdeni azzal a helyzettel, ha nem kaphat meg valamit. Most. Rögtön.

Előfizetések

Tényleg kell kábeltévé? És ennyi csatorna? Meg online játékok és több zeneelőfizetés, és online tanfolyamok, amiket sosem fogunk elvégezni?

Energia

Bár kellemes egy pólóban és nadrágban flangálni a lakásban még télen is, de biztos megéri? A megfázásos megbetegedések ritkábbak, és az alvás is nyugodtabb alacsonyabb hőfok mellett. És persze a fűtésszámla sem olyan elrettentő, ami azért nem utolsó szempont.

A mosásnál és mosogatásnál pedig érdemes mindig az Eco programokat választani. Igaz, sokáig lötyböli a holmikat a gép, de cserébe kevesebb áramot és vizet használ.

Dekoráció

Ahogy ruhából, úgy kerti és benti dekorációból sem kell minden évben teljesen újat venni. Minden évben vehetünk valami apróságot, de ne akarjuk a teljes karácsonyi díszkivilágítást egy az egyben csak azért lecserélni, mert az egyik ismerősünk szerint az idei évben már senki sem rak ki pl. hópehely formájú ledes izzósort, és nem ember az, akinek nincs két méteres világító szán a háza tetején.

A legfontosabb

Legyen hobbink, de az ne a vásárlás legyen! Már minimális odafigyeléssel is rengeteget lehet spórolni :)

A megspórolt pénzt pedig költhetjük magunkra, vagy akár álmaink otthonára is! Ha utóbbihoz hiányzik még egy kicsi, olvassa el tájékoztatóinkat: CSOK, Zöld Hitel kölcsön, 0%-os CSOK!