Nyílászáró csere télen?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lehetséges! És még fázni sem fog.

Sokakban fel sem merül a gondolat a téli ablak- és ajtócseréről, pedig nem is olyan veszedelmes, mint amilyennek legtöbben elképzelik.

A melegebb tavaszi, nyári és őszi hónapok alkalmával kevésbé macerás folyamat a nyílászáró csere, de a fagypont közeli időjárás sem szab gátat a lakásfelújítási szándéknak. Miért télen éri meg legjobban az ablakcsere?

A téli ablakcsere nem jár jelentős hőveszteséggel

Szinte biztos, hogy lesz szabad ablakos

Ha későn kapott észhez, és az összes nyári hónap be van táblázva a városban található ablakosoknál, nem kell aggódni. A jelenlegi klímának köszönhetően még akár a téli hónapokban is kifoghat olyan napot, amikor egy kis nyílászáró csere nem okoz jelentős hőveszteséget lakásában.

A csere után kevesebbet kell költenie a fűtésre is

Az ablakcsere után kevesebbet kell költeni a fűtésre

A rossz szigetelésből adódó plusz költségeket költse inkább a mihamarabbi ablakcserére. Így nem csak megspórol rengeteg pénzt, de még a telet sem kell végigvacognia.

A fűtésszámlán kívül még maga az ablakos is fogyókúráztathatja pénztárcáját. Éppen ezért keressen fel több szakembert is, hiszen téli időszakban akár a nyárinál kedvezőbb ajánlatokat is kifoghat.

Léteznek alacsony hőmérsékleti viszonyokat elbíró rögzítőanyagok

Ugyanolyan minőséget fog kapni, mintha nyáron csináltatta volna a cserét

Léteznek kifejezetten a hidegebb időjárásra tervezett rögzítőanyagok, amelyek funkciójukat legalább olyan jól betöltik, mint a népszerűbb társaik.

A hideg sem állhat az ablakcsere útjába. Nem szükséges más hozzá, csak egy jó szakember és egy alapos terv.