Mikulásra napelem és hőszivattyú

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Mikulás sok háztartásnak idén ezt az ajándékot hozta: lehetőséget arra, hogy teljesen térítésmentesen korszerűsítse ingatlana energia-ellátását.

Ha még csak fontolgatta, hogy benyújtja a pályázatát, ma már meg is teheti, hiszen ma reggel óta van lehetőség az ingyenes, kétszázmilliárd forint keretösszegű napelem és fűtéskorszerűsítés pályázatra jelentkezni. Ráadásul a múlt héten egyszerűsítették a jelentkezési folyamatot, így a bonyolult adminisztráció sem tántoríthat el senkit. Már csak azért sem, mert ha segítségre volna szüksége a pályázónak, az Építésügyi Minőség-ellenőrző Innová­ciós NKft.-hez (ÉMI), illetve a Széchenyi Programiroda regionális irodáihoz is fordulhat kérdéseivel.

A részletes kiírás

A napelem.palyazat.gov.hu oldalon minden információ megtalálható pályázattal kapcsolatban. Itt a fogyasztóvédelmi hatóságok elérhetőségeit is fel vannak tüntetve, amelyeknél jelezni lehet a pályázat során tapasztalt tisztességtelen kivitelezői gyakorlatokat.

A pályázónak sem előleget, sem tervezési költséget nem kell fizetnie. Utóbbira az teljes támogatási összeg 10%-a fordítható, ami az előzetes felmérések szerint elegendőnek kell bizonyuljon.

Már régóta tudható, hogy a pályázatot megyénként lépcsőzetesen nyitják meg, hogy a pályázati kitöltő program ne legyen túlterhelve.

Kizárólag ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők tudják online beadni a pályázati jelentkezést!

Elbírálás menete

Mivel az elbírálás során minden egyes benyújtott pályázatot egy előre meghatározott pontozási rendszer szerint osztályoznak, és ezt követően rangsorolnak, ezért teljesen mindegy, hogy mikor nyújtja be a pályázat során a jelentkezését a pályázó. A kérelmek közt előre sorolják a fejlesztendő járásokból érkezőket, és azokat, melyeknél a pályázó gyermeket nevel.

Bármilyen jogcím alatt folyósítanak nyugdíjat, az figyelembe vehető a pályázó jogosultságának megállapításakor.

Ne hagyja, hogy visszaéljen helyzetével a vállalkozó!

A vállalkozó csak a felhíváshoz közzétett kivitelezői szerződéssablon kitöltéséhez szükséges információkat kérheti a pályázótól.

Kiemelnénk, hogy az előre elkért összegek nem elszámolhatóak, így ha egy mód van rá, olyan vállalkozót keressen a pályázó, mely nem kér el előre semmilyen címen pénzt - még pályázatírásért se!

Kik pályázhatnak?

Azok, akiknek ingatlan tulajdonosként a 2020. évi összevont jövedelmének egy főre jutó összege nem haladja meg a 4 850 000 forintot.

Csak olyan ingatlanra érdemes pályázni, mely alkalmas napelem telepítésre, illetve a kibővített fűtéskorszerűsítésre.

Még több információt a pályázatról itt olvashat.

Nem akar pályázatokkal bíbelődni, és alapból egy modern, energiahatékony ingatlant választana? Vegye igénybe a Zöld Hitel kölcsönt, és a 0%-os CSOK-ot, hogy minél kevesebb pénzért minél értékesebb ingatlanhoz jusson!