Pályázzon az ingyen 3 millióra!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2022. december 31-ig lehet még pályázni az állami támogatásra.

Bár a 2021 januárjában indult otthonfelújítási támogatás talán nem olyan népszerű, mint a CSOK és a Zöld Hitel, mégis, sokan élnek vele.

Novák Katalin a napokban azt nyilatkozta, hogy bő 70 000-en kérelmezték már az otthonfelújítási támogatást, akik közt eddig majdnem 100 milliárd Ft-ot osztottak szét. Azaz, az eddigi igénylőknek csak szűk fele kapta meg a remélt állami támogatást.

A maximum 3 millió forintos állami vissza nem térítendő támogatást egyébként sem olyan egyszerű igénybe venni, mivel utófinanszírozásos, azaz önerő szükséges hozzá. Akik nem rendelkeznek elegendő megtakarítással, azok felvehetik a kedvezményes otthonfelújítási kölcsönt is, amivel maximum 6 millió forintot lehet kapni 10 éves futamidővel 3 százalékos fix kamat mellett.

2022. december 31-ig lehet támogatási kérelmet beadni a Magyar Államkincstár felé, de aki "biztosra" akar menni, jól teszi, ha minél hamarabb benyújtja a szükséges dokumentumokat.

Ha szeretne új, modern, energiahatékony ingatlant, érdemes igénybe vennie a Zöld Hitel kölcsönt, és a 0%-os CSOK-ot, hogy minél kevesebb pénzért minél értékesebb ingatlanhoz jusson!