Újabb lendületet vett az ingatlanpiac a Duna House szerint

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újabb lendületet vett az ingatlanpiac szeptemberben és újra 13 ezer feletti adás-vétel történt országosan a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint.

Az idei érték ugyan 2 százalékkal elmarad a 2017-eshez képest, ám a tavalyinál 5 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le a piacon.

Az adatok szerint az erős évkezdetnek és a szeptemberi magasabb értéknek köszönhetően az első kilenc havi forgalom - az adás-vételek száma meghaladta a 115 ezret - megegyezik 2017 első 9 hónapjában mért értékkel, míg a tavalyihoz képest 2,5 százalékkal kisebb.

ingatlanpiac

Augusztusban 11 945 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ami 16 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál, amikor 13 869 adásvétel történt. Az első nyolc hónapban 102 104 adásvétel történt, ami 3 százalékkal marad el a 2018. január-augusztusi időszaktól, ám erősebb, mint az azt megelőző két évé volt.

A Duna House korábbi előrejelzése szerint ősszel már erősítheti a forgalmat a családtámogatási kedvezmények hatása, mivel hitelközvetítő vállalatának adatai szerint a Babaváró támogatások több mint 60 százalékát lakásvásárlásra, vagy felújításra tervezik költeni az igénylők.

Forrás: MTI