Mire NE figyeljünk lakásvásárláskor?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mindenki számára más tulajdonságokkal bír a tökéletes otthon.

Más otthonában számos olyan dologgal találkozhatunk, amelyek nem passzolnak a saját ízlésünkhöz. Leendő otthonunk kiválasztásakor az ilyeneket érdemes minél inkább figyelmünkön kívül hagyni, hiszen lehet, hogy épp így szalasztjuk el a tökéletes fogást.

Tehát ha azonnal beköltözhető ingatlan után kutatunk, könnyen megüthetjük a bokánkat: több ideig is tarthat a házkeresés, és szinte biztos a többletköltség.

FALAK ÉS SZŐNYEGEK

Érdemes a falakat – amennyiben persze nem omladoznak és lógnak ki belőle kábelek – úgy elképzelni, mint egy üres festővásznat. A vásárlás után bármilyen színűre festhetjük őket, és talán csak egy-két hétvégébe telik a felújítás.

A fal színét könnyen megváltoztathatjuk

A giccses szőnyegektől is tekintsük el (amennyiben nem padlószőnyegről van szó), inkább az alatta levő parketta állapotát vizsgáljuk meg jó alaposan. Fontos kiemelni: a legtöbb berendezés a régi tulajdonossal együtt távozik a lakásból.

A SZOBÁK NEM RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLATA

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy bizonyos helyiségeket nem a rendeltetésük szerint használják. Ez főleg akkor történhet meg, ha több azonos funkciót szolgáló szoba/tér is található a lakásban, viszont nincs elég lakó, aki kihasználná az azok nyújtotta lehetőségeket.

Érdemes megfontolni látogatáskor, hogy egyes helyiségeket magunk hogyan rendeznénk be

Azonban ez ne tántorítson el a lakás megvételétől. Ha látjuk, hogy az amúgy irodaként üzemelő konyha amúgy megfelelően fel van szerelve minden szükséges berendezéssel, vegyük figyelmen kívül ezt a tényezőt.

SZEMÉLYES HOLMIK

Nehéz otthonosan érezni magunkat, ha mások személyes holmijaival vagyunk körülvéve, egy idegen házban. Bár nem könnyű, próbáljuk figyelmen kívül hagyni ezeket, hiszen az átadáskor már teljesen ki lesz pakolva az ingatlan.

Próbáljuk figyelmen kívül hagyni az elmozdítható tárgyakat

A lakást ne csak szubjektívan, hanem objektívan is szemléljük. Tényleg megér-e annyit a lakás, mint amennyiért hirdetik, vagy túlárazták? Ha a tulajdonos maga mutatja be az ingatlant, akár alkudhatunk is.

Látogatáskor ne várjuk el, hogy egy teljesen az igényeinkhez illő lakással szembe találjuk magunkat. A tulajdonos ugyanolyan ember, mint bárki más, és nem várhatjuk el, hogy lakása bemutatóteremként üzemeljen.

Forrás