Ügyeljen, milyen hitelt vesz fel - milliókat spórolhat!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy körültekintően megválasztott lakáshitellel sokat megtakaríthat a törlesztőrészleten, ami akár milliós nagyságrendű is lehet a teljes futamidőre vetítve.

A legkeresettebb, 20-40 millió forintért hirdetett lakások vásárlói akár több millió forintot is megtakaríthatnak körültekintő hitelválasztással a BankRáció.hu hitelszakértője szerint.

A megfelelő lakáshitel kiválasztása rendkívül fontos

Gergely Péter a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a lakások árából a jelentős kereslet miatt általában nem lehet alkudni, a lakáshitelekhez kapcsolódó díjak és kamatok között viszont jelentős eltérések lehetnek.

Kiemelte, hogy várhatóan egyre több fogyasztóbarát hitel jelenik meg, de már most is számos kedvező ajánlat érhető el a lakáshitelpiacon.

A BankRáció.hu összesítése szerint egy 10 millió forintos lakáshitelre 20 éves futamidő mellett a legjobb ajánlatok szerint 14-15 millió forintot kell visszafizetni, a legdrágábbak viszont 20 millió forintba is kerülhetnek.

A portál előrejelzése szerint a lakáshitelek jelentősége a használt és az új lakások esetében is egyre nagyobb lesz annak ellenére is, hogy az ingatlanárak emelkedésének üteme idén mérséklődött.

Felidézték, hogy a vásárlók májusban majdnem 60 milliárd forint lakáshitelt vettek föl, ami 39 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Forrás: MTI