1 forintos telkek Csongrádon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csongrád város önkormányzata egyforintos négyzetméteráron kínálja az építési telkeket a CSOK-ot igénylő családoknak.

Bedő Tamás elmondta, a Tisza-parti város két új támogatási formával kívánja ösztönözni az otthonteremtésre azokat a családokat, amelyek igénybe veszik a CSOK-ot. Nettó egyforintos négyzetméteráron kínál összesen nyolc, önkormányzati tulajdonban lévő építési telket az önkormányzat. A leendő vevőknek csupán két feltételnek kell megfelelniük: igénybe kell venniük az otthonteremtési kedvezményt és két éven belül meg kell kezdeni az építkezést a telken.

Olvassa el itt korábbi cikkünket, a komlói ingyen telkekről.

Az önkormányzat egy másik kedvezményt is kínál, amelynek a belváros elöregedő részének megújítása a célja. Aki megvásárol olyan rossz műszaki állapotú ingatlant, amelyben már nem laknak, és a bontási engedélyt bemutatja, annak egymillió forint plusztámogatást biztosít az önkormányzat a CSOK mellé az új otthon megteremtéséhez, megépítéséhez.

Csongrádon emellett továbbra is igényelhető a már évek óta járó úgynevezett lakhatási támogatás. A 35 év alatti, gyermeket nevelő párok új ház építése esetén kilencszázezer, új lakás vásárlásakor nyolcszázezer, míg használt lakás vagy ház vásárlásakor hatszázezer forintot kapnak, az összegek fele vissza nem térítendő támogatás, míg másik része kamatmentes hitel.

A régi és az új támogatási rendszer kombinálható - tette hozzá a polgármester. Csongrád elsősorban a három vagy több gyermeket vállaló családokon kíván a külön kedvezményekkel segíteni, de nem zárja ki a két- vagy egygyermekes családokat sem a pályázati lehetőségből.

Áprilisban a képviselő-testület várhatóan újabb építési telkek kedvezményes értékesítéséről dönt - közölte Bedő Tamás.